Pokrenute aktivnosti na stvaranju povoljnije poduzetničke klime

Objavljeno: 24. 11. 2015.

S ciljem efikasnijeg ekonomskog razvoja malog i srednjeg poduzetništva SERDA je udruživanjem sredstava sa Kantonom Sarajevo u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM, 23.11.2015. g. pokrenula postupak javne nabavke izbora pružaoca finansijskih usluga za beskamatno deponovanje sredstava i plasmana kredita za krajnje korisnike – privredne subjekte sa područja Kantona Sarajevo iz sredstava Kreditno - garantnog fonda SERDA (KGF).


Sredstva u iznosu od 2.000.000,00 KM će se deponovati na jedinstveni račun otvoren u izabranoj banci za potrebe Kreditno - garantnog fonda SERDA, a fond za plasman kredita prema krajnjim korisicima zavisiti će od multiplikatora ponuđenog od strane izabrane Banke. Više informacija o ponudi i mogućnostima apliciranja na kreditna sredstva privrednim subjektima biti će poznate početkom 2016. godine.

Naime, SERDA već dugi niz godina implementira Projekat KGF, koji predstavlja uspješan mehanizam finansijske podrške za mala i srednja preduzeća, obrtnike i poljoprivredne proizvođače. Osnovni ciljevi KGF su: jačanje ekonomskog razvoja, podrška razvoju malih i srednjih preduzeća, stvaranje uslova za otvaranje novih i održavanja postojećih radnih mjesta, podrška ruralnom razvoju, povećanje kvalitetnog i sigurnog investiranja. Korisnici fonda imaju više pogodnosti: olakšane procedure apliciranja za dodjelu kreditnih sredstava, tehničku pomoć i podršku u realizaciji kredita po povoljnijim kreditnim uslovima.

Kalendar događaja