Promocija projekta - TESTNA FAZA

Objavljeno: 26. 01. 2015.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji sa općinom Ilijaš, Vogošća, Novi Grad Sarajevo, te Udruženjem poslovnih savjetnika-LESPNet, implementira projekat „Podrška razvoju brzorastućih malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja“ – FGSMEs.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije. Trajanje projekta je 30 mjeseci. Cilj projekta je stimulacija ekonomskog rasta i zaposlenosti u regiji kroz poboljšanje poslovnog okruženja za održive ekonomske aktivnosti. Projektne aktivnosti su fokusirane na podršku rješavanja nezaposlenosti, koji predstavlja jedan od ključnih problema u Sarajevskoj makroregiji, ali i Bosni i Hercegovini. Kao specifična ciljna grupa, prepoznata su brzorastuća MSP koja predstavljaju jedan od najznačajnijih potencijala za ekonomski rast i zapošljavanje. 

Prisutni će se upoznati sa Centrom za podršku biznisu (BBC) i njegovim uslugama  sektoru malih i srednjih preduzeća, web stranici projekta www.msp.ba sa cjelokupnom bazom MSP na nivou BiH te budućim aktivnostima projekta.

Događaj će se održati 28.01.2015. u 10:00 h u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, ulica Kolodvorska 6.

Kalendar događaja